KÖTTPROVNING & WAGYUPROVNING
KÖTTPROVNINGEN
Är ni redo att testa kött i världsklass! En köttprovning med tillbehör för två personer i klassiska Hötorgshallen i Stockholm där ERTH:s ”Köttsommelier” kommer ta emot er på bästa sätt.
Ni kommer få prova totalt 600 gram förstklassigt nötkött med olika ursprung, raser, ålder, foder, kön och hängmörningstekniker.
Köttet vi serverar är följande, dvs tre olika ursprung, olika foder, kön, ras och ålder vilket gör det extra intressant.
Entrecôte från Scotch Prime i Skottland, kommer oftast från bonden Adrian Ivory. Köttet är vakuum-mörat.
Djur som är stutar och kvigor ca 24-26 månader gamla, korsningar av Angus och Hereford samt andra köttrasdjur, betat ute ca 7 månader om året men också fått lite extra spannmål där kosten bland annat varit substrat från den skotska whiskyindustrin. Nästan så att köttet blir lite rökigt!
Biff från Blekinge eller Småland. Vår egen gradering som är en Reserva vilket innebär väldigt marmorerad och hängmörad i minst 50 dagar i våra specialimporterade Dry-Ager kylar.
Djuret är från en ko som oftast är mellan 6-8 år gammal, rasen är Svensk Låglandsboskap eller Svensk Rödbrokig som är klassiska mjölkraser från Sverige. Är framför allt gräsuppfödda men får också tillskott av spannmål för att bli fetare.
Flapstek Wagyu från Snake River Farms i USA. BMS på den japanska skalan är 6-8. Köttet är vakuum-mörat. Djuren är korsningar av Angus och Wagyuras vilket gör att de får de bästa egenskaperna från bägge raser.
Djuren är ca 3 år gamla, främst från stut, har betat i delstaten Washington nära gränsen till Kanada. Får mycket gräs i början av uppfödningen men mot slutet av uppfödningen blir det mer och mer spannmål. Just Idahopotatis är och ganska vanligt förekommande som en del av kosten.
Som kuriosa kan nämnas att köttet vid ett flertal tillfällen serverats av Wolfgang Puck vid Oscarsgalan så vill man äta som en filmstjärna så är det Snake River Farms som gäller.
WAGYUPROVNINGEN
Vi erbjuder en exklusiv wagyuprovning med tillbehör för två personer i klassiska Hötorgshallen i Stockholm. Vår ”Köttsommelier” på ERTH kommer ta emot er på bästa sätt.
Japansk Wagyu A5:
Det ultimata uttrycket av wagyu, känt för sin intensiva marmorering och smöriga textur. Uppfödd och hängmörad i Japan enligt traditionella metoder för en autentisk smakupplevelse. Klassificeringen A5 garanterar den högsta kvaliteten på marmorering och smak.
Svensk Wagyu från Frönshults gård, Skåne:
En svensk tolkning av wagyu från Frönshults gård i Skåne. Vår egen gradering som är en Reserva, vilket innebär mycket marmorerat kött, hängmörat i minst 50 dagar i våra specialimporterade Dry-Ager kylar. Djuren är en korsning på wagyu och holstein från Sverige, främst gräsuppfödda med tillskott av spannmål för extra fetma.
Flapstek från Snake River Farms, USA:
Wagyu av högsta kvalitet med en BMS på 6-8 enligt den japanska skalan. Djuren är en korsning av Angus och Wagyuras, uppfödda i delstaten Washington nära Kanadas gräns. Köttet är vakuummörat och har serverats av Wolfgang Puck vid Oscarsgalan – ät som en filmstjärna!
Kom och njut av denna unika köttprovning, perfekt för köttälskare och finsmakare. Boka din upplevelse idag!