Köttbutiken
Vårt sortiment i köttbutiken
ERTH erbjuder kött och delikatesser från världens alla hörn med fokus på hållbarhet och kvalitet. I vårt sortiment kan du hitta allt från en KRAV-märkt nötstek från Wanås i Skåne till vår odlade och certifierade störkaviar från Anna Dutch i Holland.
Vi älskar exceptionella råvaror och goda matupplevelser så därför ska vårt sortiment vara det bästa som marknaden kan erbjuda. Ett axplock av varor i vårt ordinarie sortiment är; KRAV-nötkött från Wanås, Störkaviar från Anna Dutch, Angusnötkött från Kanada, nötkött från Skottlands hedar och Ibericogris från Spanien för att nämna några. Vidare så erbjuder vi svenska, franska, spanska och italienska delikatesser. Alltifrån olivolja till charkuterier.
Vi erbjuder också våra färdiga matlådor som är tillagade av vårt härliga grillade rotisserikött. Dessutom kommer det finnas vegetariska matlådor samt färdigkokta grönsaker som är perfekta att ta med hem som tillbehör till vårt kött. Vidare så erbjuder vi egengjorda fonder, kryddsmör och såser som vi skapar från grunden. Allt i Auguste Escoffiers anda!
SÄSONGER
Vi älskar säsonger och ett levande sortiment. Vad är bättre än den nyskördade vita tyska sparrisen i mitten av april fram till juni? Tillsammans med lite nyslagen Hollandaisesås.
Vi försöker hela tiden anpassa vårt sortiment efter säsongerna, såväl i butiken som i restaurangen. Det gör att vi under vissa tider på året kommer ha ett mer tydligt fokus på lamm och andra tider på året kommer ha ett större fokus på viltkött. Under sommarmånaderna så går vi ”all-in” på bra grillkött även fast grillsäsongen såklart är året runt. Till jul så har vi sedan ett mer dedikerat julsortiment med allt som hör till.
REGENERATIVT JORDBRUK
Regenerativt jordbruk är ingen enskild åtgärd utan handlar om att kombinera odlingsmetoder och att bruka marken så varierat så möjligt för att därmed öka kolinlagringen och minska miljöpåverkan. Detta genom att använda teknologier som förbättrar jorden och minskar risken för torka och erosion. Här är en länk till organistationen ”Regeneration International” som beskriver det mer i detalj.
HÅLLBARHET
ERTH står för Environment, Responsibility, Taste och Happiness, dvs hållbar mat för den medvetne konnässören producerat av engagerade planetskötare.
Vår drivkraft och mission är att kombinera hållbarhet, matkvalitet och djuromsorg som vi erbjuder i en hantverksmässig miljö till matpassionerade gäster och kunder. Vårt koncept är transparent och bygger på våra fyra grundpelare.