Hållbarhet
Vad vi står för på ERTH
ERTH står för Environment, Responsibility, Taste och Happiness, dvs hållbar mat för den medvetne konnässören producerat av engagerade planetskötare.Vår drivkraft och mission är att kombinera hållbarhet, matkvalitet och djuromsorg som vi erbjuder i en hantverksmässig miljö till matpassionerade gäster och kunder. Vårt koncept är transparent och bygger på våra fyra grundpelare.
Environment
ERTH värnar om miljön. Att kunna frambringa matprodukter producerade på ett miljömässigt hållbart sätt är viktigt. Därför ställer vi långtgående krav på våra uppfödare och producenter.
Environment handlar om att ta hand om miljön och att ställa höga krav i alla stadier i produktionsprocessen så att vi kan visa att fotavtrycket hålls så lågt som möjligt och att varje uppfödare och producent strävar efter att minska sina utsläpp. Vi uppmuntrar bönder att arbeta efter metoden med regenerativt jordbruk som förbättrar jordhälsan och binder kol i åkermarken.
RESPONSIBILITY
ERTH värnar om ansvarstagande. Att kunna frambringa matprodukter producerade på ett ansvarsfullt sätt är viktigt. Därför samarbetar vi med företag som har en tydlig Code of Conduct.
Responsibility handlar om ett ansvar för uppfödningen, ett ansvar mot medarbetarna, ett ansvar mot kunderna och ett ansvar gentemot samhället. Det innebär allt från ett tydligt fokus på minskad antibiotikaanvändning till välgörande insatser i samhället. Vi tror nämligen på att produkter som framställs av ansvarsfulla företag gör nytta på många plan.
TASTE
ERTH värnar om smak. Att kunna frambringa exceptionella smakupplevelser med hjälp av duktiga kockar och utsökta råvaror är viktigt. Därför söker vi unika råvaror, såväl lokalt som över hela världen.
Taste handlar om att tillhandahålla en produkt som är av utmärkt kvalitet vad gäller textur, smak, saftighet och utseende. Detta lyckas vi med genom vår jakt på unika producenter världen över. Den gemensamma nämnaren för att lyckas är den ansvarsfulla uppfödningen och hantverkskunnandet.
HAPPINESS
ERTH värnar om lycka. Att kunna frambringa matprodukter som är producerade på bästa tänkbara sätt och med djurens välbefinnande i fokus, gör oss glada och stolta.
Happiness handlar om att ha full insyn i hur djuret har växt upp, transporterats och slaktats för att verifiera för kunden att våra kriterier för köttproduktion är baserade på den högsta djurskyddsstandarden. Då kan du också vara glad att ha bidragit till ett hållbart jordbruk och att ha stött de verkliga planetskötarna.
Läs mer om oss
ERTH kom till för att vi ville sätta en ny kvalitetsstandard och samtidigt utmana människors fördomar om var det bästa köttet kommer ifrån.
”Fråga en fransman var det bästa köttet kommer ifrån och du kan vara rätt säker på att svaret blir Frankrike. En argentinare kommer att svara Argentina, en tysk säger Tyskland, en irländare Irland, en svensk Sverige och en dansk Danmark. Och vet du vad? De har rätt allihop!” Detta citat är ett typexempel på hur vi människor resonerar och det är det som vi vill utmana.